2015. február 4., szerda

Szilvás rakott hal

Szilvás??? Igen! Magam sem hittem el először, mikor még sok-sok éve kedves anyósom kínálta Karácsonykor... Megkóstoltam... Hihetetlen finom! Máig nem értem, miért szereti a hal a szilvát, de ez működik. :)


Az étel 3 részből (rétegből) áll:
- Krumpli nyersen vékonyra szeletelve, enyhén besózva
- Aszalt szilva, jó sok, egy közepes tepsihez kb. két zacskó
- Nem túl jellegzetes ízű, szálkamentes halfilé, sózva, borsozva (továbbikban igény szerint fűszerezhető, elviseli a szerecsendiót, fahéjat is) és vékonyra vágott szalonna szeletekkel betakarva

Ezeket szépen elrendezem rétegezve, a tetejét leöntöm egy doboz tejszín és egy doboz tejföl keverékével, reszelek rá sajtot és betolom a forró sütőbe. Kell neki majdnem egy óra 180 fokon, persze attól függ mekkora tepsi, hány személyre készül, milyen vastag, de menet közben lehet ellenőrizni. Frissen is és másnap is nagyon finom! :)

Nincsenek megjegyzések: