2015. február 4., szerda

Gyümölcskenyér

A sok recept közül nekem Malviné tetszett legjobban, így ezt követtem...



Hozzávalók 20 szelethez:
8 dkg mazsola
15 dkg vegyes aszalt gyümölcs (sárgabarack, datolya, füge, stb)
5 dkg cukrozott narancshéj
5 dkg cukrozott citromhéj
16 dkg finomliszt
12,5 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
4 tojás
fél kávéskanál sütőpor
2 evőkanál rum
kevés vaj és liszt a forma kikenéséhez

A mázhoz 20 dkg tortabevonó étcsokoládé, 2 ek. olaj.

Elkészítés:
A mazsolát fél órára beáztatjuk langyos vízbe. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, majd a lecsepegtetett és kissé leszárított mazsolához keverjük, és egy kanál liszttel megszórjuk, elkeverjük.
Az őzgerinc formát kikenjük vajjal, megszórjuk liszttel.
A sütőt előmelegítjük.
A vajat(margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, egyenként alaposan beledolgozzuk a tojásokat, majd a sütőporral elkevert lisztet, a rumot, és végül belekeverjük a gyümölcsöket is.
A sütőformába simítjuk, és középső bordamagasságra betolt rácson 50-60 perc (tűpróba!) megsütjük.
A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd rácsra borítva bevonjuk a csokoládémázzal.
Ez a sütemény minél tovább áll, annál finomabb!

http://malvinfoz.blogspot.hu/2011/12/gyumolcskenyer.html

Nincsenek megjegyzések: