2011. szeptember 24., szombat

Brownie minden mennyiségben!

Az én személyes kedvencem, bármikor bármennyit meg tudok enni belőle...


25dkg jó minőségű étcsokoládét felolvasztunk gőz fölött 10dkg vajjal. Amíg felolvad, addig kikeverünk 4 egész tojást 30dkg cukorral, majd ehhez hozzáöntjük a folyékony csokoládét. Összekeverjük, majd beleszórunk 15dkg lisztet, egy kiskanál sütőport és egy csipet sót, hogy kiemelje a csoki ízét. (Ízlés szerint keverhetünk még hozzá darált mogyorót, mandulát vagy diót, akkor viszont arányosan csökkentsük a liszt mennyiségét!)
A tésztát közepes méretű kivajazott tepsiben 20 percig sütjük. Ez a süti kivételesen akkor jó, ha a tészta még kissé ragacsos és rátapad a fogpiszkálóra.

Nincsenek megjegyzések: