2011. október 16., vasárnap

Sütőtök torta

Fantasztikusan illatos, édes, szívet melengető finomság. Ki kell próbálnod!

Amíg a negyed kiló kockára vágott sütőtököt félpuhára sütjük (ez nyersen kb. 400-500gr), keverjük össze a 180gr barna cukrot 1,5dl olajjal, egy vaníliarúd kikapart belsejével és adjunk hozzá egyesével 2db egész tojást. A sütőtököt pürésítsük és adjuk ehhez az alaphoz. A maradék száraz hozzávalókat, 150gr lisztet, 100gr darált diót, 1 teáskanál sütőport, 2 teáskanál szódabikarbónát, 1 evőkanál fahéjat és egy csipet sót keverjük össze és adjuk a folyékony keverékhez. A tésztát kivajazott és lisztezett tortaformában 180C-on kb. 50 percig sütjük.

Hagyjuk a tortát kihűlni, addig keverjünk ki egy bögre cukrot és a vaníliát negyed bögre puha vajjal, majd adjunk hozzá 250gr szoba hőmérsékletű sajtkrémet (pl. Philedelphia). Minél tovább keverjük, annál könnyebb, lazább lesz a sajtkrémünk. A végén összeállítjuk a tortát és tetszés szerint díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: